Tunbergs sommarresan Vättern runt den 7 juni 2016

Det var 43 tunbergare som samlades i Falköping för att delta i årets sommarresa. Vädret var strålande och surret i bussen kom igång genast. Resan gick via Karlsborg till Askersund där förmiddagskaffet intogs på Klockargårdens hembygdsgård.

Klockargården i Askersund
Klockargården i Askersund

Där var flera gamla byggnader samlade i en genuin och trevlig miljö. Nästa anhalt var Vätterns väveri på östra sidan om sjön. Vi fick en genomgång av deras olika vävprodukter och även en intressant visning av hur vävningen går till. Flera resenärer köpte vackra alster från butiken. Sedan styrdes kosan mot Motala, där vi åt en välsmakande lunch på Skepparpinan. Nästa stopp var i Vadstena. Där väntade guider på att visa oss runt på klosterområdet, en sk Birgittavandring. Först fick vi reda på de olika byggnadernas historia och hur det sett ut genom århundradenas lopp. Vi gick också in i Klosterkyrkan, som är den fjärde största kyrkan i Sverige. Där inne kan man fortfarande känna vibrationer från den tid då munkar och nunnor sjöng och firade sina gudstjänster här.

Vadstena Klosterkyrka
Vadstena Klosterkyrka

Det blev också tillfälle för egna strövtåg på sta’n. Resans sista anhalt var Gränna där eftermiddagsfika serverades på Strandterassen vid Vätterns strand. Där togs också det traditionella gruppfotot.

Gruppfoto

På hemfärden avtackades reseledarna och Stenstorps Buss fick en eloge för samarbetet kring resan.

 

Bim från Dorotea läser Julhälsningen och bekantar sig med sina släktingar
Bim från Dorotea läser Julhälsningen och bekantar sig med sina släktingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.