Tunbergssläkten växer.

Nils Tunberg hade fyra barn, det är sonen Sven Nilssons ättlingar som utgör Tunbergssläkten.Vi fortsätter att forska på Nils Tunbergs äldste son Anders Nilsson Frisk, född 1740 och vi har funnit över 500 ättlingar. Anders blev Soldat och var först bosatt i Billsholmen Vårkumla och sedan i Kolbrandstorp Bredene Smula, men flyttade senare till Fala Skörstorp, han avled här 1815.

Anders fick tillsammans med sin hustru Stina Jonsdotter sex barn, varav sonen Jonas flyttade till Tomten Alvared Åsarp och bildade familj. Här finns många ättlingar bl.a. i Åsarp och Kinneved. En släktforskare från Kinneved, numera bosatt i Stockholm, Kjell-Åke Filipsson är ättling och forskar på denna gren.

Anders Frisks dotter Stina flyttade till Kälvene och gifte sig med skomakare Petter Svensson-Dristig, de fick fyra barn, varav en dotter hette Stina, gift med Anders Källgren, de hade inga barn, men Stina gifte om sig med Jonas Andersson, och fick i detta äktenskap en son August som uppnådde vuxen ålder, han antog namnet Källgren efter sin mor. August Källgren och hans hustru Johanna Samuelsdotter hade sex barn, familjen flyttade till Tidaholm och här finns också många ättlingar som vi hoppas få kontakt med och kan inbjuda till nästa släktträff som är planerad till september 2009 alltså om tre år.

Ingrid Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.